Trevlig helg

I helgen var jag hos patrick i Västervik och så måndag förmiddag åkte vi hem till Norrköping då jag skulle jobba på kvällen.Just nu sitter jag på jobbet och äter kvällsmacka :P Slutar 01.00 och då ska jag trampa mig hem och tränga mig ner i sängen hos Patrick. Jag är redan nu trött som fasen och vill hem och bara mysa i soffan. Men imorgon jobbar jag bara 18-22 så då hinner vi med mys i soffan och torsdag och fredag är jag ledig så torsdagen blir det att rida och på fredagen åker jag, Patrick och Ben förhoppningsvis ner till Västervik för att fira patricks syster + valborg. Men nu ska jag ta och äta klart och så börja jobba igen. Ha det fint =)

Anpassningsbara människor

Ja tanken har funnits i mitt huvud länge men det har aldrig blivit av att jag skrivit ner den. 
Människornas liv förändras hela tiden, både stora och lite mindre förändringar och för det mesta lyckas människan anpassa sig efter dessa förändringar. Det är rätt så imponerande faktiskt. Man kan tycka att de äldre inte klarar av mobiler då det är nytt för dom och visst, man behöver inte kunna behärska allt nytt men människan kan ändå acceptera förändringar. Och visst vi gillar inte alla förändringar men förr eller senare så kommer man vidare på ett eller annat sätt, som till exempel efter en skilsmässa. Det är en extrem påfrestnade och jobbig förändring, men det brukar ändå oftast gå att komma vidare. Sen är det självklart lättare att anpassa sig efter de roligare förändringarna som till exempel att få ett eget husdjur, ett barn, bröllop, en resa eller vad det nu kan vara.
Funderade även kring dessa förändringar som förändrar för en hel värld, och då tänkte jag främst på klimathotet, 11 september attacken och naturkatastrofer. Då måste vi inte bara acceptera förändringen, det krävs även att vi gör något åt det. Är det som med pensionärerna och mobilerna så måste dom ju inte skaffa sig en mobil men vid 11 september så krävdes det ett extremt arbete att städa undan och trösta och stödja alla de människor som förlorat nära och kära och de människor som skadades. En liten schemaförändring på jobbet kräver inte så mycket, det är bara att acceptera men en terrorattack kräver så extremt mycket och kommer alltid så överraskande så det krävs att människan aggerar och anpassar sig snabbt. Olika förändringar tar olika lång tid att acceptera och hantera men som jag sa tidigare, människan är unik, den anpassar sig alltid förr eller senare.
Ja...vi människor är en extremt anpassningsbar varelse...

 

Fy skäms på mig igen...

Nu har jag varit sådär dålig på att uppdatera bloggen igen men här kommer en sammanfattning av vad som hänt de senaste dagarna.
I Torsdags så åkte jag till Björnsholm och hämtade Patrick hos en kompis och så har han varit hos mig till och med idag, han ska åka hem ikväll. I går var vi hos mamma och pappa där jag fick lära mig att byta däck, är dock inget jag skulle klara av själv om jag skulle få punka, alla jädra hylsor eller va det hette. Men får ja va med en gång till skulle det nog gå =)
Sen bakade Patrick och jag kladdkaka på kvällen, blev dock inte som tänkt men den gick att äta iaf :P
Idag ska jag jobba 8-12 och sedan 19-23 och efter första passet ska jag cykla mig hem till mamma och pappa och byta om och hämta bil och Ben och så hämta Patrick hemma hos mig och sen hämta Anna sen bär det av till stallet =) 


Märklig dag...

Dagen började bra, upp och drog till Maxi och handla och sen hem och lämna varorna och byta om till stallkläder, hämta Ben och åka till stallet. Gick jättebra där, han skutta runt och var glad som vanligt. Så gick jag, Ben och Zebban bort mot Hållsta för att sedan ta cykelbanan tillbaka. Men det lustiga på dagen var när jag kom hem för ca en timme sen, upptäckte att jag har som skärmärken på bägge underarmarna. Inte som man har kliat utan som när folk skär sig, sådana märken, fattar inte vart dom kommer ifrån. Kände när jag gick med Ben och Zebban att det började svida på underarmarna men såg inte märkena fören jag kom hem....

Jag började laga mat för en stund sedan (kassler i gräddsås och potatis), hade råkat sätta på fel platta på spisen så när jag tog tag i handtaget till kastrullen som stod på en annan platta så var den pissvarm så brända mig och spillde vatten över hela spisen. Kan dagen gå mycket sämre eller bli mycket lustigare? Hmm det återstår att se, ska ju till ridningen sen så där kan ju allt hända....



Inte min spis men en av alla dessa hemska vitvarumonster

Frukost*2

Klockan 04.30, klev upp och åt frukost och började helt plötsligt må dåligt, fick sura uppstötningar och var nära att spy + extremt ont i magen, kämpade och tänkte att det gick över men de gjorde det inte så jag fick sjukanmäla mig, skulle jobbat 06.00-14.30.

Nu sitter jag i soffan med Figge i knät, andra frukosten uppäten och Yrrol på tvn. Och nu mår jag dessutom bra, det är ju skönt det fast då kändes det ju onödigt att sjukanmäla mig om jag ändå skulle må bra 6 timmar senare.  Fast jag kände att så som jag mådde när jag gick upp första gången vid 04.30 och gjorde mig klar för jobbet, så skulle jag inte klarat av att gå till jobbet för jag va så säker på att jag skulle spy men med sömn så försvann det.

Men men nu blev det ju lite vidrigt, för att övergå till något bra så kan jag meddela att jag är ledig på valborg =) Jag som va så säker på att jag skulle åka på den också eftersom jag åkt på både julafton, nyårsafton och påskafton. Så jag är glad över att jag får fira Valborg iaf =) Ska dock jobba 1 maj 06.30 till typ 10.30, men det är ju inte så farligt, det är ju bara några timmar.

Summering av veckan som gått

Kan nu säga att jag mött en speciell person, Patrick. Han och hans kompis Johnny kom hit i måndags, i onsdags åkte Johnny hem för att komma tillbaka på torsdagen tillsammans med sin hund Zeke, en amstaff/rottweiler och idag söndag så åkte de hem till Västervik allihop så nu är det himla ensamt efter att ha bott tre stycken personer, en hund och tre marsvin här.

Förutom att haft besök hela veckan så har jag även gjort lite annat. Måndag: jobbade. Tisdag: Till stallet, fick upp Johnny på Zebban vilket var en himla rolig syn. Sen red jag Zebban med Patrick och Johnny gick med med Benson =) Sedan på kvällen red jag igen på ridskolan där jag hade Marlon. Onsdag: jobbade. Torsdag: jobbade. Fredag: jobbade. Lördag: Till stallet och rida Leffe tillsammans med Anna. Söndag: Tog med de tre grabbarna på en promenad runt Strömmen i det fina vårvädret. Var faktiskt så varmt att jag fick ta av mig så jag bara hade linne. Tänk om det kan vara sånt skönt väder nu i veckan då jag ska rida måndag, tisdag, onsdag och torsdag =)

Va faaan???!!!

SNÖ!!!Vad är det här för skit...var det inte slut på snön?? Jag som förberedde mig mentalt för våren, vilken besvikelse det blev att vakna upp idag och se snö utanför fönstret. Får bara hoppas att den inte blir allt för långvarit denna gång.
Idag blir det att jobba 15.30-22.30, lång dag men men, ledig imorgon och då ska jag rida min lille Leffe eller Zebban, får se vem det blir, och sen ska jag rida igen på ridskolan klockan 19.

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma innan jobbet.


Städdag

Igår var jag jätteduktig och städade lägenheten+marsvinens bur. Marsvinen fick kuta på köksgolvet och så klippte jag klorna på dom och så badade dom, inte alls populärt må jag säga....Men efter ett tags kämpande så var både lägenhet och marsvin rena =)

För ca 45 minuter sedan kom jag hem från jobbet och snart ska jag lägga mig och så upp imorgon och jobba 09.15-17.15 på själva påskafton =/  Men sen är jag ledig söndag, det ska bli skönt =)

Men men, natti natti på er.

Trippelmotion

Idag var det Benson dag då mamma va på Ullared och pappa på jobbet så det blev Benny och jag idag. Vi åkte till stallet och där fick han springa lös i stallet och utanför medan jag fixade med mat, hö, mockning och vatten och tro fan..han höll sig i min närhet hela tiden! Jag trodde han skulle sticka direkt eftersom det är nya dofter och allt. Men sen när vi gick promenad jag, Ben och Zeb så hade jag honom i koppel så han inte skulle springa framför Zeb.

Sen bev det besök hos farmor och farfar där det bjöds på fika och så under kvällen så var jag på ridskolan och hoppade Marlon och det gick väl lite sisådär... Nu sitter jag iag i soffan och inte har nått att göra, ska väl lägga mig snart men jag är ju inte trött...va fasen gör man då?


Mina vackra "parhästar" Zeb och Ben



Snyggingarna igen =)

RSS 2.0