R.I.P BraveHearts Maxim (L)

Igår kväll skedde det, jag var hos Christoffer, mamma och pappa klarade inte av att se Maxim lida så de åkte till Norsholm för att låta honom somna in. Min lilla rar ängel, det är hemskt men vet dock att han har det bättre nu i marsvinshimlen, hos min Ringart som fanns hos oss men tragiskt nog lämna oss för ca 3 år.
Kommer sakna Maxims lilla kurrande och pipande och hans hjärtskärande skrik, som man inte kunde motstå, när det var dags för mat. Nu är lilla Iffy ensam kvar, men veterinärerna säger ju att marsvin dör av sorg vid förlust av en vän. Har tyvärr inte många bilder kvar på marsvinen men lägger in några av de jag hittat.








Rest in peace Maxim! Trots att det inte är fysiskt så kommer du alltid finnas här hos oss!
Älskar dig!

Hemska dag!!

Har gråtit hela eftermiddagen, idag bestämdes en tid då Maxim får somna in, och det blir imorgon halv 11 :'( Och ingen i familjen vill åka dit med honom..jag klarar inte ens av att vara hemma och se honom så sliten så jag är hos Christoffer nu. Jag visste ju att han skulle somna in förr eller senare men inte än! Jag har somnat till Iffy och Maxims kurrade varje natt i 5 år och imorgon är det bara Iffy kvar. Veterinärer säger också att marsvin lätt kan dö av sorg av förlust av sin kompis :(
Kan inte skriva mer om det, blir bara mer och mer ledsen...

Hade även ett psykfall som ringa till mig idag, först frågade han om jag fått något jobb. (Jag satt ju upp en lapp då jag var arbetslös om att jag gärna gick med folks hundar). Sen gratulerar han till jobbet och börjar fråga om Ben och om jag är intresserad av att avla på honom. Jag förklarar att jag måste prata med mina föräldrar då. Han börjar prata om att rasen har stora könsdelar och frågar om jag sett honom få stånd, om jag sett två hundar para sig osv. Det han vill är att ge mig pengar för att titta på när två hundar parar sig, jag la på ganska hastigt. Jävla psykfall säger jag bara!
Jävla pissdag över huvudtaget, den kan inte bli sämre.
Vill verkligen inte ha morgondagen!

Ledig torsdag och fullpackad fredag

Var ledig idag som ni förstår...sov till 10, det var helt underbart! =)
Gick sedan ut med Molly och Mio...det som blev annorlunda var att det inte blev någon tur till stallet, kände att det inte skulle hinnas med. Tänkte istället åka och hälsa på en vän på sjukhuset men hon kunde inte idag så jag blev sysslolös en stund.
Red igen idag på ridskolan och fick Castor, va länge sen jag red honom men det gick rätt så bra, kunde gått bättre men kunde ävne gått sämre.

Morgondagen är planerad in i minsta minut. Börjar med ett besök hos läkaren, sedan promenad med Molly och Mio för att sedan äta mat och ta spåvagnen till jobbet och arbeta 14.45 till 20.00. Efter timmarna vid datorn på kontoret blir det att med en ryckig och cp-skadad spårvagn ta sig hem för att gå med lille vovven, duscha och packa och åka till Söderköping till nån fest och sen till Christoffer.

Nu blir det att göra sig klar för sängen. Sov så gott!


Castor


Ridtur bland gegga och gula löv

Anna och jag tog en liten ridtur idag...va dimmigt när vi kom till stallet så idag var det premiär för reflexerna =)
Men väl ute så var det ingen dimma där, men reflexer skadar ju inte så. Vi red faktiskt upp på cykebanan längs med E22an och Leffe skötte sig väldigt bra, reagerade inte på något. Första gången Leffe och jag red där =)
Har även fått min löelapp för oktober, såg bättre ut än förväntat :P

Om ca två timmar ska jag åka till ridskolan och imorgon är jag ledig. Ska nog rida Leffe och/eller Zeblina då och så gå med Molly och Mio och sen på eftermiddagen ska jag rida igen på ridskolan för en gång då jag jobbade.




Låt mig


Underbaraste Helge

 

Här är en underbar häst!

En av ridskolans finaste och duktigaste häst, det är Helge det =)
Hade honom på lektionen idag när jag red igen och det gick så himla bra och han va så duktig. Hela min dag har varit dålig och tråkig men fick iaf ett bra avslut. Jag hoppas att jag får honom imorgon när jag ska rida men det tror jag inte. Men kanske får någon annan bra häst, får hoppas. 
"Lille" Helge, du är så himla härlig!♥

 


Tisdag

Jaa fy va seg jag är på att skriva, måste verkligen skärpa mig men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva...någon idé?
Idag är jag iaf ledig och har gått med Benson och så ska jag iväg och gå med Molly och Mio snart. Vad ska man göra efter det då? Något vettigt kanske, men vad?
Kanske åka till farmor och slå henne i Skipbo...kanske inte så vettigt men roligt =)
Ikväll ska jag rida igen på ridskolan för en gång då jag missade min lektion pga jobb. Sen blir det att lägga sig skapligt då jag jobbar 7-10.15 imorgon så blir att gå upp vid 05.15.
Men nu måste jag iväg och gå med Molly och Mio.

Ha det bra så länge =)

Dagarna som gått

Nu var det några dagar sedan jag skrev, man måste nästa skriva varje dag för att hålla igång...men drar igenom lite snabbt vad som hänt de sen tisdags sist jag skrev.
I onsdags så jobbade jag och sen var på ridningen där det va dags för hoppning. Gick kanonbra med Banjo =)
Torsdags var jag ledig, så gick promenad med Molly och Mio för att sedan åka till stallet och rida Zeblina.
Och sedan åkte jag till Christoffer och hämtade hans nyckel medan han jobbade och så åkte jag hem till hans hus och väntade där :) Jag va så duktig och lyckades tända hans kamin =) Och så har jag faktiskt spikat i en spik i hans hus på övervåningen. Men jag tror inte att han skulle våga låta mig "hjälpa" honom mer med huset :P

Idag jobbade jag delat pass, först 08.30 till 11.30 och sen 15.30 till 18.30. Efter jobbet åkte jag till sjukhuset och hälsade på en vän och sen åkte jag och lämnade tillbaka en film till en annan vän :)
Nu har jag och kissen suttit i soffan och ätit ostbågar, hon är så söt min lille surskalle =)






Lugn dag

Ja idag har det varit en lugn dag hittills. Imorse när jag tittade in hos marsvinen så låg dom så himla gulligt att jag bara var tvungen att ta kort på dom :P
Började dagen med att ta en promenad med Molly och Mio i höstvädret för att sedan skjutsa Johan till stationen och sen åka och lämna gardiner till mormor och morfar. För att sedan ta en promenad med min älskling =)
Sitter just nu och väntar på mat och sedan blir det att fara till jobbet, hoppas att spårvagnen går att lita på idag...hmm...
Tänkte bara lägga in lite bilder från dagen =)


Grabbarna =)

 
Mio och Molly                                                      Mio gräver


Skogen  =)

Vilken dag!!!

Fy faan alltså! Trodde aldrig denna dag skulle bli såhär.
Dagen inledde med att spårvagnsfaan inte kom, den skulle gå 07.07 och jag stod där till 07.13,ingen spårvagn. Sprang då hem och tog mercan till jobbet, fick ställa den på Spiralen parkeringen och betala 50 kr. Ska faan ringa Östgötatrafiken och säga att dom får betala det. Hann precis till jobbet om jag halvsprang hela vägen. Loggade in på datorn 07.43 och skulle börja ta emot samtal 07.45.
Och så fick man skäll på jobbet, en man som skulle he telenummer till en person. Jag hittade inte personen och sa då att han inte var registrerad i vårat system, "Då kan du dra åt helvete" fick jag som svar. Visst jag tar inte åt mig men hur faan kan man säga så till någon bara för att hans vän inte hade registrerat sig? Jag förstår mig inte på det hur man kan vara så otrevlig.

En positiv sak är att en tröja jag ville ha som inte fanns i S på Kappahl i Maxi fanns på Kappahl inne i stan =)
Åkte sedan till Kappahl på Maxi och hämtade min morgonock så nu ska det mysas så det heter duga :P

Dessutom ligger jag föra mitt tids schema som jag gjorde igår, tack vare att jag tog bilen. Men ska snart åka till stallet och rida och sen till Christoffer :)

Men ha det så bra sålänge =)

Hur ska jag hinna med morgondagen?

Denna dag har varit ungefär så som en söndag ska vara, inledde dagen med en ridtur i höstvädret På min lille Leffe. Kände att det är dags att börja klä på sig lite mer under ridturerna...vantar och halsduk skulle ju inte skada direkt. Börjar ju även bli mörkt redan på eftermiddagen nu med, så nu blir det att ta fram reflexer åt både mig, Leffe och Zeblina.
På eftermiddagen åkte mor min och jag till Maxi och kollade kläder, det resulterade i ett par mjukisbyxor, en lång stickad tröja, ett par string och en morgonrock =)

Jag förstår inte hur jag ska hinna med allt jag ska hinna med imorgon. Så här är det tänkt iaf, jobbar 07.45 till 11.45, därefter ska jag gå till Kappahl och kolla om en tröja finns där sedan ta spårvagnen hem. Väl hemma ca 12.45 (planerat) ska jag gå med Ben en halvtimme för att sedan byta om till ridkläder. Klar att åka ca 13.30. Åker till Maxi och hämtar morgonrocken som jag la undan idag och åker sedan till stan och hämtar Anna och tar raka vägen till stallet. Framme vid stallet 14.15. Fixar i stallet och tar sedan en ridtur. Klar 16.15. Åker då in till stan och lämnar Anna och åker sedan till Christoffer.
Så är morgondagen tänkt, får se hur mycket av detta som stämmer. Tror inte att det är så mycket som kommer att stämma förutom jobb 07.45 till 11.45 :P

Men nu är det dags för tv en stund och sedan sängen, så natti natti i förskott =)

Kärlek

Jaa kärlek..nu är det mycket kärlek de två senaste dagarna =)
Igår var jag hos Christoffer då Zandra ringde och sa att hon också var i skogen utanför Söderköping för att hälsa på sin mammas pojkvän som har 10 stycken små 6 veckors valpar hemma. Jag kunde såklart inte stå emot så Christoffer och jag åkte dit och fy fasen, I fell in love!!! En liten brun pojke mend lite ljusare tecken på sig bara kallade på mig och jag kunde inte sluta bära runt på honom. Ville så gärna ta med honom hem. Och han är ju till salu...

Idag var Zandra och jag på stan en sväng medan vi väntade på att Madde skulle komma, shoppade faktiskt lite, ett par tights, tre trosor och ett halsband =)
När Madde väl kommit så tog vi en fika på Lindahls och snacka lite. Sedan var det dags för dagens höjdpunkt, bowling! Det var väldigt kul och jag slutade på en andra plats. Kärlek till Zandra och Madde =) Känner att jag måste åka och hälsa på dom i Örebro och Västerås någon gång inom en inte allt för lång framtid.

Lite senare ikväll 19.45-23.45 blir det att jobba på SMS. Jag som ville se fotbollen ikväll men men...får väl sitta och svara på dumma frågor istället.


Valparna =) Min favorit är den bruna med ljusa öron till höger.



Jag och min lille favorit


Jävla norrman

Va fasen gör han i vår ridgrupp?! En 70 årig norrman som inte ens kan styra hästen. Blir så sjukt irriterad på honom, han är både blind, döv och dum i huvudet. Som grädde på moset så är han även extremt trögfattad! Han är ta mig fan bara ivägen hela tiden!
Men men, nog om honom...vi har iaf blivit färre i gruppen, endast 5 stycken är vi nu, det är skönt. Och idag fick jag Banjo, ingen jättekul häst men det gick faktiskt bättre än förväntat och jag va riktigt nöjd efter ridlektionen =)

Var förresten ledig idag, så passade på att rida både Leffe och Zeblina idag men fasen va jobbigt det va att rida i stormen. Zeblina red jag den vanliga turen, upp påcykelbanan längs med E22an och sen ner vid Hållsta och så genom bostadsområdet hem. Leffe och jag tog en tur i ridhuset. Det gick bra med bägge hästarna. Måste även här säga att jag kände mig riktigt nöjd efter stallet då det dels gick bra med bägge hästarna och jag även har sprungit med två hinkar med vatten i skottkärran till alla hagarna.

Nää fan klockan är bara 22 och jag känner mig redan seg, dåligt av mig. Men ska ta och fixa lite innan jag lägger mig, ska ju trots allt upp klockan 6 imorgon. Jobbar 8.00-18.20. Är dock ledig 11.00-15.30.
Men lika bra att få allting gjort nu så kan man lägga sig i sängen och gosa med filten och täcket =)

Natti natti =)



Leffe


En bild från 2008 på mig och Banjo

 


Jobb och ridtur

Var uppe med tuppen halv 6 och åkte till jobbet 06.37 och jobbade 07.15 till 12.15. Var sjukt jobbigt att behöva höra den där hemska väckarklockahelvetet klockan halv 6. 
Men väl på jobbet satt vid 5 stycken tillsammans från min utbildningsgrupp. Det va lite mysigt faktiskt att sitta där alla 6 och vara nybörjare och ta emot samtal :P På eftermiddagen åkte Anna och jag ut till stallet och tog en ridtur ner till fältet där vi galopperade av hästarna lite, vilket dom tyckte var skoj =)

Imorgon blir det jobb 07.30 till 11.30 och sen har jag inte ett skit att göra. Kanske borde utmana ödet och baka nått nytt?!


Zeppelin och Leffe

Söndagsvits

En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng. Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand.

Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar - speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till hans vänner. I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botmedel mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte ora er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och mr Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, ett kan knappast bli bättre!).
Oroa dig inte Mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa era barnbarn.

Puss Puss
Emma

P.S
Pappa, detta var inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra och kollar på TV. Jag ville bara få dig uppmärksam på att det finns värre saker än, som du uttrycker det,
- ATT SVERIGE FÖRLORAR PÅ SATANS STRAFFAR!!!

Kladdkaka och städning

Har varit ganska duktig idag känner jag, började dagen med att göra en kladdkaka som hela familjen åt. Och fasen, den blev faktiskt god trots att det var jag som gjorde den. Är ganska imponerad över mig själv, jag som aldrig bakar eller nått sånt.
Efter bakningen var det dags för städning så nu ser mitt rum nytt ut och marsvinen har fått en ren bur. Kom och tänka på att dom aldrig får vara med i bloggen så här kommer lite bilder från dagen som innefattar kladdkaka och marsvinen =)


En lyckad kladdkaka =)



Iffy och Maxim sitter och käkar på knäcke respektive torrfodret =)

Udda samtal

Jobbade 14.15 till 22.45 idag (lördag). Började med att sitta i telefon till 18 då jag fick lunch och sen satt jag på SMS tills jag slutade.
Fick fyra lite flirtiga/kåta samtal idag.
Samtal 1:
Man: Jag måste bara fråga, vad är det för dag idag?
Jag: Eehh det är lördag idag.
Man: Jaha, jag har nyss vaknat förstår du, ligger i sängen i bara mina kalsonger.
Jag: Eehh okej men det är lördag 3 oktober iaf.
Man: Vart är du?
Jag: Jag sitter i Norrköping.
Man: Vad har ni för väder där då?
Jag: Nä det är inte så bra, det regnar.
Man: Jaha jo det är mulet här med så regnet kommer nog snart. Det kommer nog från er.

Ungefär sådär var samtalet och hur intresserad är jag av att han ligger i sängen i bara kalsonger. Och så sa han det med lite halvkåt röst med.

Samtal 2:
En man ringer in och vill ha en support till nått, mins inte riktigt vad. Jag hittar det han ska ha och läser då upp "Företag och support", "kåt?" säger han med en frågande ton som om jag vore kåt. Jag sa då "support" lite tydligare än innan. Då säger han "Förlåt, de va inte meningen" och man hör att han hade ett leende på läpparna.

Samtal 3:
En man ringer in och ber om uppgifter till en person och innan vi ska lägga på frågar han vad det kostar att få mina privata uppgifter...

Samtal 4:
En man ringer in och säger att det är något fel på hans andra mobil och frågar om jag kan ringa upp den och kolla om det går. Jag förklarade att jag inte kan ringa från datorn på jobbet. Han undrade då om jag kunde ringa från min mobil men jag sa att jag inte kunde det. Sen bad han om uppgifter till en person, jag tog fram dom och gav dom till honom och sen frågar han om jag kan komma till honom i Ljungby.

Så kan det gå, lite kul att få lite udda samtal också iofs.
Fick dessutom in fyra stycken samtal där kunderna ville ha telefon numret till Canal digitals kundtjänst. Två av dessa samtal fick jag dessutom direkt efter varandra, det va lite kul. Undra om Canal digital haft nått problem eller så idag. Men men...
Efter jobbet gick jag och träffade Madde och Linn på Deli en snabbis och sen kom Johan och hämtade mig.

Har funderat lite under dagen om vad jag ska göra imorgon och jag har kommit fram till att jag ska baka :P Antingen kladdkaka eller arraksbollar =)
Men snart ska jag nog lägga mig, klockan är ju 02.00 snart.


Ridning

Inledde dagen med att rida Zeblina och sen kom Anna ut till stallet så då red vi ut tillsammans men då hade jag Leffe. Vi red och hittade en ny väg :) Riktigt skoj måste jag säga, vi var ute i en timme och en kvart.
Snart ska jag iväg och titta på när en kompis spelar innebandy match =)


Från Zeblinas rygg. Utsikt mot E22an där vi red 30 minuter innan.



Jag och Leffe



Anna och Chezz

Första riktiga dagen

Idag var det första riktiga dagen på jobbet. Började 8.30 med att sitta i telefon och efter lunch satt jag med SMS frågor till 16.45 då jag slutade. Det har faktiskt gått riktigt bra, Jenny och jag satt tillsammans i början då vi började samtidigt men sen var våra tider lite splittrade. Imorgon är jag ledig men på lördag jobbar jag igen 14.15-22.45, kommer bli jobbigt men va fasen...är väl bara att sätta sig och vara trevlig.

Nu under kvällen så har Emelie och jag ätit lite godis och tittat på "American History X", hemsk film samtidigt som den är väldigt bra. Skjutsade hem henne för en liten stund nu och sitter nu ensam och tittar på tv men ska nog dra mig till sängen om ett tag.

Har hämtat mig lite från Vargarnas förlust igår med, var riktigt upprörd igår och klarade inte av att se de sista heaten. Men va fasen, de tog ju iaf SM silver och de var ett tufft motstånd. Lejonen var ju mästare medan Vargarna kämpat sig uppåt från ingenstans.

RSS 2.0