Kärlek till Vargarna

Ja vad ska man säga?? Dom är bara helt underbara och dessutom ett steg närmre SM guld =) Nu är det bara att hoppas på vinst imorgon eller en inte allt för stor förlust. På väg till matchen så var det kö ända inne från stan så det tog ett jäkla tag så vi ställde bilen i utkanten av stan och gick ut till Kråkvilan. Under matchen var det sjukt jävla kallt och tårna och fingrarna domnade bort. Men det var det värt att se Vargarna vinna mot Lejonen med 54-42(om jag inte minns helt fel) i SM final. Jag tittade inte ensam heller, det var nämligen publikrekord på lite mer än 7400 människor.
Så nu hoppas vi på det bästa imorgon i Gislaved =)

Klarade provet =)

Som rubriken säger så klarade jag provet idag och har suttit i trafik (alltså tagit emot samtal) hela dagen från ca 10 till 16.30. Det har faktiskt gått väldigt bra, visst har det varit några kunder som jag inte kunnat hjäpa men va fasen...så är det ju. Hade en kund som var jättesnäll och glad, det första han sa var "Vad fin du låter", det var en kommentar som gjorde att man orkade med att ta emot dom där sega, stressade och otrevliga människorna.
Efter jobbet så åkte jag till Christoffer en liten stund och nu sitter jag hemma i soffan och äter kvällsmat, korv med bröd och oboy =) Mums!

Imorgon är det dags för sms utbildningen och sedan på kvällen blir det speedway om vädret vill vara på min sida.

Höst

Ja nu är det höst, det märker man ju...var ute och red imorse vid halv 10 och fasen va det blåste. Anna och jag testade en ny väg, visade sig vara en spännande väg. En planka som Leffe tyckte var livsfarlig, 4-5 stockar som låg på rad som han inte vågade gå på ( de var gjorda som en brygga över ett dike) och så ett rådjur som vi blev överraskade av. Men som sagt, det som var mest jobbigt det va blåsten...
Eftermiddagen och kvällen har Ben och jag varit hos Christoffer där vi har grillat =)
Nu ska jag försöka lägga mig innan 23 hade jag tänkt...har slutprov imorgon på Eniro, bara hoppas att jag klarar det. Håll tummarna för mig =)

Ridning

Blir ett kort och snabbt inlägg nu, ska ut och gå med hunden typ nu.
Idag efter jobbet åkte jag och Sara och red, jag red Zeblina och Sara fick låna Leffe.
Vi hann dock bara skritta till Hållsta sen kom mörkret extremt fort och även en regnskur så där fick vår ridtur ha sin vändpunkt.
Nae faan nu måste jag dra mig, nu kom Sara och hämtade mig så ska vi ta en promenad :)

Första samtal

Fasen va dålig jag börjar bli på att skriva i bloggen. Är så himla seg efter utbildningen och så åker jag ofta iväg till nått, antingen stallet eller nån vän. Igår var jag hos Christoffer för jag hittade ingen som ville följa med och kolla på när Vargarna vann mot Vetlanda. Kul att någon har tid för mig iaf.
Igår tog jag även emot mina första samtal på Eniro =) så från och med igår så ska vi sitta en-två timmar varje dag och ta emot samtal, fast man har en mentor som sitter bredvid hela tiden ifall det skiter sig eller man behöver hjälp. Det är lite läskigt att ta emot samtal när man inte hör vad dom säger eller när man letar och letar men ändå inte hittar det dom söker. Man måste ju hela tiden hålla samtalet igång så att man inte är tyst under en längre tid. Men det går bättre och bättre =) Bara hoppas att man klarar det där slutprovet sen.


Det var ett tag sen...

Jo det var ju ett tag sen jag skrev. I veckan var det ju utbildning på Eniro och som jag skrev i onsdags så är det extremt svårt och det är det fortfarande iom att det hela tiden kommer nya saker att lära sig. Men det är ganska kul ändå och gruppen är rolig men det är segt att det är hela dagarna.
Så i onsdags så åkte jag till ridningen direkt efter jobbet och i torsdags åkte jag till stallet efter jobbet och red.
Igår var jag med en kompis, Christoffer =) Vi var ute i hans hus och spelade biljard och såg film.

Idag har jag, mamma, pappa och Ben varit i Jursla och gått en promenad på 6 km, va riktigt jobbigt med den terrängen :P Sen har ju inte jagnågon vidare kondition när det gäller skogsterräng men va fasen. Nu känner jag mig duktig.
Snart ska jag och Sara åka ner till Bråvalla och titta lite på polis hund sm och sen ska jag och Anna åka och rida lite =)

Första dagen

Första dagen på utbildningen på Eniro idag då. Va sjukt mycket information och deras söksystem var hur krångligt som helst så jag trodde att jag skulle bli tokig. Och jag fick reda på att i slutet av utbildningen kommer det att bli ett prov, jag är hur nervös som helst för att jag inte ska klara det =(  Får bara hoppas att jag lär mig det där söksystemet ganska snabbt, jag brukar ju vara ganska lättlärd, när det gäller vissa saker iaf.
Törs inte lita på att jag får börja jobba iom att jag måste klara utbildningen först. Men jag försöker ta en tag i taget och hoppas att det går bättre och bättre för varje dag.


Zeblina

Jag har kommit underfund med att jag verkligen gillar denna underbara häst. Trots att hon bara får skrittas så är hon så härlig att rida =)
Red en liten tur idag och det gick bra :)

Imorgon börjar utbildningen på Eniro och ska jag vara ärlig så är jag faktiskt lite nervös nu...


10 steg till tjejens hjärta

                                                      

Visa gärna denna lista för karln din!

*Ge henne din tröja om hon fryser*

*Öppna dörrar för henne när ni är ute*

*Bjud på frukost på sängen någon gång*

*Hjälp henne bära tunga saker*

*Låt henne shoppa en dag med dig som sällskap*

*Smek henne eller lägg en arm runt henne när det är folk i närheten*

*Viska uppskattande ord i hennes öra*

*Ta hand om vardagliga saker som känns tunga för henne men inte för dig*

*Bär henne till sängs någon kväll*

*Tänk inte alltid på sex när du gör dessa saker, utan njut av att kunna ge henne din värme och omtänksamhet utan att det måste vara inledningen till sex*

                                                     


Tryck

En kyss är ett gripande uttryck för ett djupt intryck. Påtryck under ett innerligt mottryck, som avslutas med ett eftertryck, som ej bör lämna avtryck. Ty avtryck ger dåligt intryck.


Friskis&svettis pass

Har för första gången på flera månader varit och tränat på Friskis, blev medtvingad av Sara och vi gick på ett puls bas pass som visade sig vara astråkigt så det ska vi inte gå på igen iaf. Men kände mig iaf lite duktig efteråt. Och när vi skulle ut från parkeringen så åkte vi efter en skitsnygg kille men han svängde av efter bara en liten stund tyvärr =/ Hur jag vet att han va snygg var att han åkte förbi oss precis innan vi skulle ut från parkeringen :P

Jag har haft många som frågat om jag har börjat jobba än och jag kan svara att, nej det har jag inte. Jag ska på utbildning på 10 dagar som börjar på onsdag och om jag klarar den så börjar jag jobba direkt efter. Jag hoppas bara inte att den där utbildningen slutar med ett prov eller nått sånt...usch va jobbigt!
Nu ska jag strax lägga mig för msn laggar totalt och det går inte att skriva till folk.


Hundpromenader

Har varit duktig idag, än så länge. Började morgonen med att gå med min Ben och Saras Leo 9.40 till 10.40. Sedan 11.10 till 11.40 gick jag med Molly och Mio. Har alltså börjat dagen med 1,5 timmars promenad  =)
Ska strax ta bilen ner till Lenas café och prata lite med henne ang min frustration över att bo hemma och kommunikationsproblemen med mina föräldrar.


                    Ben och Leo



                        Grabbarna



                   Molly och Mio



Vet att det är dåliga bilder i detta inlägg men inte så lätt att ta kort med en mobil på hundar som rör sig :P


Ridning och tornerspel

Igår var Anna och jag ute och red och provade en ny väg, vi red på cykelbanan längs med E22an tror jag att det är..den som går ut mot Söderköping iaf.
Idag red vi igen men idag följde min faster med och fick låna Sillen och så red vi i ridhuset. Sedan följde jag med farmor och farfar till Söderköping för att titta på tornerspel. Och där ser jag Anna som jag red med förut när jag tog hand om islandshästen Furda. Anna och Camilla skulle rida en uppvisning med islandshästar så Anna hade med sig sin häst som jag inte kommer ihåg vad han heter och så var Hjörtur där, en häst som jag fick låna av Camilla en gång och som är så himla mysig så det inte är sant.
Så det var jättekul att träffa Anna igen och se hennes häst och så Hjörtur.
Väl hemma i Skarphagen hos farmor och farfar så fick jag mat och sen spöade jag farmor i Skipbo :P
Lite senare ikväll ska jag till Sara och kolla film =)





En stund för sig själv

Ska det vara så förbannat svårt att få en stund för sig själv?
Var i stallet i förmiddags och fixade och red Zeblina, det gick jättebra och de va så underbart skönt att bara få fixa hö, mat, mocka, fylla på vatten överallt och ha musik på och ingen människa inom synhåll.
Åkte sedan hem och blev osams med pappa, så åkte tillbaka till stallet på eftermiddagen och gick med med Ben medan Anna red sin Chezz.
Jag är så förbannat trött på att bo hemma och alltid ha folk omkring sig och höra alla dessa frågor, "vart ska du?", "När kommer du hem?" och "Har du nyckel med dig?". Och dessutom får jag inte träffa vem jag vill för mina föräldrar, säger jag att jag ska träffa en killkompis så tror dom direkt att jag har i tanke att detta ska bli en blivande pojkvän eller att jag bara vill ha lite sex. Va fan kan dom inte förstå att man kan ha killkompisar för utan att ha förhållande eller sex i baktanke? Skulle träffat en killkompis idag, men tack vare farsans jävla reaktion så var jag tvungen att säga nej till honom. Så ska gå till Cedrik och Carro nu.

Är det någon som vet någonstans där jag kan bo så säg gärna till!

Stackars fötter...

Jaa så har man skadat ena foten igen! Fick en enormt stor Sillen på vänstra stortån. Men det hindrade mig inte från att ta mig en ridtur på honom i ridhuset, Sara följde med och fick låna Leffe.
Det gick jättebra att rida =)
Men fötterna mår inte alls bra...har nästan hela fötterna omplåstrade, två stora plåster på hälarna för de öppna såren och så ett plåster mellan högra stortån och tån bredvid och så nu ett plåster runt vänstra stortån.
Senare var det dags för ridskolan och där fick jag Camomill, fattar inte varför Thereza satte mig på Millan...jag har inte ridit henne på 6-7 år. Men Thereza sa att hon ville se mig på Camomill. Och det gick förvånandsvärt bra alltså =)
Nu sitter jag och äter kvällsmat och ser på tv..som vanligt.
I helgen blir det väldigt mycket rida.


                                      Jag och Sillen



                               Sillen och Zeppelin



                        Camomill


Speedway

Sitter i soffan nu och äter kvällsmat, kom hem för ca 45 minuter sedan, alltså 22.15. Har varit iväg på speedway (Vargarna - Västervik)...vid 18.00 kom Tomas, som jag jobbade med i Västervik, och hans kompis Jocke och hämtade mig och så åkte vi till Kråkvilan :) Det var väldigt kul att träffa Tomas igen, trevligt att få prata med honom igen..han är alltid så glad och snäll :) Matchen slutade iaf med överlägsen vinst till Vargarna. 
Tidigare idag var jag med Sara och vi fick ett infall och såg på "Tsatsiki, morsan och polisen", vet att det är en "barnfilm" men den va faktiskt bra, var ju så länge sen man såg den :) 


Blinkers

Faan va irriterad jag blir när folk inte använder blinkers. Här står man och väntar på att åka in i en rondell och så tror man hela tiden att folket ska fortsätta runt och istället svänger dom ut ur rondellen, så då kunde man ha kört in i rondellern flera gånger om, om dessa idioter bara använt blinkers. Så snälla ni använd blickers. Blinka för glatta livet och är ni osäkra på vart ni ska sätt på varningsblinkers ;)


Det blev en riktigt bra dag =)

Sitter just nu hemma med Sara, vi ska fika alldeles strax för farsan fyller år :)
Sara var med till stallet förut och fick låna lille Leffe och det gick kanon. Jag red först Zeblina en sväng och sen red jag Sillen i ridhuset och Sara hade Leffe då. Det gick jättebra och vi tog massa fina kort :) Så nu blir det många bilder. Det tog väldigt lång tid i stallet, det va nog rekord. Tror det beror på att Sillen iprincip var helgrå och inte vit med prickar. Har dessutom haft många som har grattat mig till jobbet :) Nu måste vi fika men lägger upp lite bilder ni kan njuta av =)


Jag och Zeblina




En enormt smutsig Sillen som drog ut på tiden...




Jag och Sillen





Sara och Leffe, Jag och Sillen


Mycket bra dag :)

Jaa nu är jag väldigt glad :) Den här dagen kan inte bli så mycket bättre :) Pappa fyller år så jag ska fira honom lite senare, jag fick ett samtal från Eniro förut och de sa att ajg fått jobb :) Och så ska jag åka och rida Sillen och Zeblina och frågade om Sara ville följa med och det ville hon, så hon ska låna Leffe :)
Men först så ska jag ut och gå med Molly och Mio och då ska Sara och Leo följa med. Jag vet att det här inlägget blev lite kort men nu har jag lite bråttom. Skriver mer ikväll och lägger in bilder :)  Ha det bra så länge :)

Tråkigaste dagen idag igen

Jaa, helgen har varit helt skit, har inte gjort ett dugg...va hos farmor och farfar ett tag och spöade farmor i Skipbo som vanligt :P Och så har jag hämtat mamma och pappa i Herstaberg och så åkt fram och tillbaka med grejer från båten. Ja, va tusan ska man göra egentligen?? Ingen som har tid för mig ju =/
Nää nu ska jag äta lite kvällsmat.
Lägger in en bild från dagen där Ben sitter i bilen.


Tråkdag

Så himla tråkig dag så det inte är sant...jag har inte gjort ett dugg vettigt, har bara gått med hunden, vilket knappt gick för nu har jag inga skor alls som jag kan gå i, får ont överallt....så snart ska grannen komma in och hämta Ben och gå en promenad med honom. Jo jag skjutsade mamma och pappa till båten i förmiddags och så ska jag hämta dom imorgon i Herstaberg. Kvällen blir väl att tillbringa ensam vid tvn skulle jag tro...

 
Suddig bild jag vet men det är den enda från dagen.

Ikea

Dagen blev bara bättre och bättre, Emelie och jag åkte till Ikea där jag inhandlade en fin ram och underlägg för glas/muggar medan Emelie inhandlade en ram och två krokar :P Så var vi ju självklart tvugna att fika med och göra två besök på deras toaletter. På ena toaletten var det ju musik med, så det va ju inte hel fel att sitta och kissa och lyssna på musik med :) På hemvägen från Ikea fick vi ryck och började lyssna på en julskiva som fanns i bilen och tro det eller ej men fasen va man drogs med och sjöng :P Vi hade riktigt kul :)

Efter Ikea åkte vi till Ica här i Eneby och handlade lypsyl till mig och sen åkte vi till lille farmor och lille farfar i Skarphagen för farmor har stickat en tröja åt mig :D Så snäll farmor jag har, världens bästa!!
Sen åkte vi till Citygross och köpte en födelsedagspresent till farsan som fyller år på måndag.
Klockan 20.00 såg vi på säsongs starten av Dobidoo :) Så vi satt och plockade poäng, o va duktiga vi var ;)
Följde sedan Emelie hem och så när jag själv kom hem igen så såg jag Life of Brian med Johan och hans vän Martin. Nu ska jag strax lägga mig...får hoppas att hälarna är bättre imorgon för fasen va ont det gör att gå om jag har stått/suttit/legat still en stund. Nae nu är jag trött så nu blir det sängen och täcket. Natti natti!!


Inte riktigt min morgon...

Nää det var det verkligen inte...sov utan plåster på skoskavs såren och när jag gick upp så kunde jag inte gå normalt, inte böja fotleden...och jag hade även legat konstigt så jag kan inte heller vrida huvudet åt vänster utan att det gör ont...hade dessutom asont i magen när jag vaknade så gick snabbt upp och gjorde två mackor och la mig sedan i sängen och åt dom där. Har även fått ett stort blåmärke efter avramlingen igår...

Sitter nu och ser på ett program hur man bäst överlever och undviker hajattacker. Hamnar man i vattnet ska man helst samlas i en klunga än att simma ensam. Är man dock ensam i vattnet så ska man simma lugnt mot båten/land, ett stilla byte var visst mer attraktivt. Ett sätt att hålla hajar borta är att lysa med en stark lampa i vattnet då det är mörkt eller så finns det olika saker som irriterar hajarna, bland annat ett vitt skum och en sak som man har på sig som utger någon elektrisk sak som stör hajarnas sinne.

 


Avramling och filmkväll

Jävla skit, va irriterad jag är på hästskrället. Åkte direkt till stallet efter intervjuen på Eniro. Började med att fixa mat, hö, mockning och vatten åt Leffe, Zeppelin, Zeblina och Sillen. Sedan skrittade jag Zeblina och det gick jättebra sen skulle jag rida Leffe på stubbfältet där vi aldrig ridit. Att rida dit och på fältet gick jättebra men när vi skulle tillbaka fick han cp-ryck och såg spöken vid ingången till fältet och kastade sig åt sidan så jag föll av. Sen galopperade han glatt över fältet och ställde sig vid grabbarnas hage. Och när jag väl gått hela vägen till honom så vill han inte bli fångad, fick locka honom med gräs och fick tag på honom. Men oturen va inte slut där...jag bestämde mig för att jag skulle upp på ryggen igen och ta mig igenom öppningen med spöken. Eftersom sadeln har resårsadelgjord så åkte den ju självklart runt när jag skulle hoppa upp så fick sadla om innan jag kom upp. Sen hade han inget val, han skulle igenom den där öppningen vare sig han ville eller inte för jag va så jävla förbannad....och igenom kom vi med lite övertalan och mycket ilska.

Nu sitter jag hemma och väntar på att Sara ska komma och förgylla min kväll med lite film och så godis.
Viktor gjorde så jag fick ett leende på läpparna när han skickade ett sms: " I just made you open your phone for nothing. It's great being in control. Who's my bitch?You're my bitch! Now you're smiling like my bitch and after smiling you're going to send it to another bitch who's going to become your bitch. Now close it and go about your business until I need you again!"

Ridning

Sitter nu i soffan och väntar på att nått kul ska hända, vilket det inte kommer att göra men men...
Idag på ridningen skulle jag ju haft Ella men hon var halt så jag fick rida Dellman istället men det gjorde inget för det gick jättebra att hoppa honom :)

Imorgon är det dags för intervju på Eniro, är inte nervös nu men kommer vara det en stund innan jag går in iaf, men va fasen, jag har ju ingenting att förlora så...
Direkt efter jag varit där åker jag till stallet och rider Leffe och Zeblina :)



                          Dellman


"Aforismer om kärlek etc."

När jag var hos farmor idag så fick jag en bok av henne som heter just "Aforismer om kärlek etc." och jag tänkte skriva några citat som står i boken.

"Jag gifte mig aldrig, det behövdes inte. Jag har redan en hund som morrar på morgonen, en papegoja som svär på eftermiddagarna och en katt som kommer hem sent om natten."

Marie Corelli    
                    

"Kärlek är en sjukdom som ej läkes"

William Shakespeare


"Den som kan säga hur mycket han brinner, brinner bara med svag låga."

Francesco Petrarca


"Kärleken är den starkaste av alla lidelser därför att den samtidigt angriper huvudet, hjärtatoch sinnena."

Francois de Voltaire

"Äktenskap är det enda krig där man sover med fienden."

Woody Allen

"Den som blir kär i sig själv har inga rivaler."

Benjamin Franklin

"Om kärleken är en illusion så åt helvete med verkligheten."

Elsa Gress

"Fördelen med att vara gift med en arkeolog är att ju äldre man blir, desto mer intresserad blir han."

Agatha Christie

"Att inte ha blivit älskad är otur, att inte kunna älska är olycka."

Albert Camus

"Bara den kärlek som innehåller en smula svalka håller sig frisk."

Michéle Morgan

"Kärlek kräver liksom dans, harmoni och samordning."

Alfred Adler

"Jag kysste min första kvinna och rökte min första cigarett samma dag. Sedan dess har jag inte haft tid för tobak."

Arturo Toscanini

"Älskandes gräl förnyar kärleken."

Terentius

"När kärlekens gåta är löst, är inte endast gåtan utan också kärleken borta."

Benito Mussolini

 


                                                                    


Skoskav och svininfluensa

Har fått värsta skoskaven efter promenaden med Molly och Mio nyss. Varför bytte jag skor för?? Varför gick jag inte med dom direkt efter jag gått med Ben?Hade jag gjort det hade jag ju inte hunnit byta skor. Men men får väl ta konsekvenserna...
Har nyss duschat Ben med, inte allt för populärt men det gick väldigt bra faktiskt :)
Vad ska man hitta på nu då till klockan blir 18 då man ska åka till ridningen? Hmm ingen aning...men jag har faktiskt funderat lite...är inte svininfluensan lite överdriven? Det känns ju nästan som om folk tar det som om det är nutidens pest eller spetälska. Är det inte så att när det kommer upp en sån här grej så gör folket det till en extra stor grej? Jaa jag vet inte riktigt vad man ska tänka och tycka...

 

En lite ledsen nyduschad Ben....

Stallet och kvällen

Nu sitter man här i soffan och ska skriva igen då...har just duschat efter att ha kommit hem från stallet.
Idag red jag Zeblina, min faster hade Sillen och Ella hade Chezz. Trots att Zeblina bara får skritta så var hon underbar att rida och Lotta som äger henne sa att jag gärna får skritta henne hur ofta jag vill i princip :) Så på torsdag ska jag rida både Leffe och Zeblina, känns kul :)

Har kvällen planerad vid tvn, just nu är det Simpsons och sen är det Family guy och sen en film som visst hette Accepted, och allt detta är direkt efter varandra ;) .....usch vilken soffpotatis jag blivit nu när jag tänker efter. Men iofs så är jag i stallet mer, så det väger väl upp får jag hoppas :)

Skulle ju tvättat hunden idag men det får jag göra imorgon istället, då har jag ingenting att göra förutom att gå med Molly och Mio vid 11 och sen till ridningen, alltså ridskolan, klockan 18, rider ju 19-20 och imorgon ska vi hoppa. Får se hur det går, har ju inte hoppat mycket alls nu i sommar. Leffe är ju ingen hopphäst direkt :P Men vi har tagit oss över 60 cm iaf, dock inte så graciöst men han förstår ju iaf vad det är han ska göra. Att han inte har den snyggaste tekniken gör mig ingenting, han är så söt ändå.



Jag och Zeblina, Lena och Sillen



Jag och Zeblina

Mycket djur

Idag har och ska det bli mycket djur :)
Började dagen med en promenad med Molly och Mio och sedan åkte jag till farmor och farfar med Ben och där var Kajsa och lille Viggo som gick Ben på nerverna.
Nu sitter jag och hetsäter hamburgare för att hinna skriva här och så byta om och så kommer min faster Lena och så Ella snart så ska vi åka och rida. Idag ska jag rida Zeblina men bara skritta då hon har varit skadad under en längre tid.

Lägger upp lite bilder som jag har kämpat med för att ta, då djur inte är de lättaste att fotografera, så ni får ta hänsyn till det :P

   

                        Molly                                                    Mio



            Viggo                          Kajsa                      Ben

RSS 2.0