Sällskap i lägenheten

Vincent och Spike, det är (troligtvis) namnen på grabbarna som håller mig sällskap i lägenheten. Emelie och jag var och tittade på dom igår och jag blev kär, så idag var det bara att hämta buren och sakerna i Eneby och så hämta marsvinen =) Just nu sitter dom i buren och äter lite hö och kuttrar, dom har suttit i huset hela tiden och varit rädda, men det tar ju ett tag för dom att vänja sig. Det går framåt =) Killarna är 10 veckor gamla så det är mycke nytt för dom =) Och dom är sååå söta...


10 veckor gamla, de ser stora ut men oj så små dom är =)


Killarna i buren


Spike


Vincent

24/12=Julafton

Snabbt upp ur sängen 06.30, äta, tvätta sig och på med kläderna och så iväg till jobbet. Kändes inget kul alls att jobba julafton 08.00-15.00 men det gick ganska bra iaf. 15.00 fort iväg till mormor och morfar för att bänka sig vid tvn och Kalle Anka. och sedan mat och julklappsöppning.
Mamma och pappa hade tagit med sig julklapparna från farmor och farfar hem till Eneby så jag fick öppna dom där eftersom jag inte kunde vara med hos farmor och farfar. Fick en hel del bra saker kan jag lova. Här kommer en lista på alla julklappar =)

Dörrmatta med kisse på
Dassbok
Tillbringare
Stickade sockor (blå såklart)
Tavla med hjärta på
Två små skålar och en liten söt kanna (blåa såklart)
Två jättefina ljus saker i cement med stenar i blå stenar och ljus (såklart)
Salladsbestick
Serveringssätt
6 Glas
Micro
Sån där hållare som man har över maten i micron
Kaffekokare+kaffe
Väggalmenacka med hundvalpar
3 skålar i olika storlekar
En mysig pläd
Väckarklocka
Rakhyvel

Jag hoppas att ni också haft en bra julafton =)


Lägenheten

Ja nu börjar det blir lite ordning i lägenheten, så tänkte lägga upp lite bilder så får ni ett hum om hur det ser ut iaf. Dock så har jag ingen ordentlig tv än och inget på väggarna men det kommer till helgen förhoppningsvis.  Men ni får nöja er med detta sålänge:



Utifrån trapphuset, inte så värst skoj :P


Jaa,hallen och del av köket


Köket


Min mjölkkossa som gör hela lägenheten ;)


Rummet

Rummet


Sovalkov


Julgranspyntning

Nu får jag ta och skärpa mig med bloggandet...går inte snabbt framåt inte!
Igår var jag och mamma och köpte en matta till mig efter jobbet och sen åkte vi hem till Eneby och klädde granen =) Mamma gjorde även knäck som jag fick ta med mig hem sen :) 14 stycken :P Zandra kommer idag så kände att jag måste ha nått hemma :P


Resultatet av mammas och mitt julgransfixande =)


Snöchock

Vilken chock man fick när man vaknade idag då, fullt med snö ju, vart fasen kom den ifrån?
Skulle åka och hämta Anna men fick snöa av bilen i en kvart innan, usch för det. Väl i stallet så hittade vi inga broddar som passade till varken Leffe eller Chezz så vi fick ge oss ut utan broddar, vilket inte var bra. Hästarna halkade hela tiden och Chezz halkade så ordentligt att hon kom ner på rumpan på vägen. Sedan beslutade vi oss för att det va bättre att ge sig in i skogen, där red vi fel och kom upp till paintbollbanan. Varken Anna eller jag hade varit så nära banan så det va kul att se den :)
Sen red vi tillbaka till stallet så det blev ingen lång tur men fy så kalla tårna och benen var efter att ha fått ett och annat litet snöras över sig då Leffe blev rädd för något vid paintballbanan och kastade sig in i skogen.
När vi skulle åka hem så var det ju självklart att vi sitter fast med bilen på stallplan, så det tog oss en liten stund att komma loss.  Nu sitter jag hemma i soffan och väntar på mat och sen klockan 6 blir det att åka till ridskolan för terminens sista lektion där det blir banhoppning.

Pratade även med målaren idag och han sa att dom kommer att vara klara med rummet på fredag, jag som hade hoppats att dom skulle vara klara på torsdag så man kan bygga ihop de sista möblerna och få in en tv, men icke, det får vänta till lördag då jag är upptagen hela fredagen med jobb och sedan bio.

Lägger upp lite bilder från stallet =)




 







Flytt till Värmlandsgatan

Igår drog vi flyttlasset till Värmlandsgatan och självklart när vi fått upp sängen och soffan + köksbordet och stolarna så ringer fastighetsägaren och säger att dom ska måla i rummet från imorgon (idag tisdag) och till fredag så vi kunde inte ställa upp mer saker i rummet... Visst är det kul att dom fixar det så snabbt men kunde dom inte gjort det då lägenheten stod helt tom och inte andra dagen efter jag flyttat in?!
Så från igår till idag sov jag i lägenheten och nu kommer jag sova hemma i Eneby tills dom är klara med rummet. Får ligga i den sketna gästsängen så man får fjädrar i arslet, lite lagom bekvämt...
Längtar tills  jag kan få upp alla möbler och grejer.
Idag när jag var i lägenheten en snabbis kom fastighetsägaren och en människa till för att kolla på köket, det ska dom tydligen riva ner och fixa ett nytt i februari, härligt. Kommer lägga upp bilder på lägenheten sen när jag fått upp alla möbler och grejer på väggarna.

Imorgon är jag ledig så då ska Anna och jag ut på en ridtur på förmiddagen, sen ska nog mamma och jag kolla på gardiner och sen på kvällen ska jag till ridskola för terminens sista ridlektion där vi ska hoppa bana.

Fullt upp, både bra och dåligt...

Vet att det va ett tag sen jag skrev nu...det har hänt så mycket senaste tiden. Har först lie vardagssaker och så en tråkig nyhet och sen en rolig nyhet.
I tisdags så red jag ut en tur på Leffe och på onsdagen var det dags för ridskolan, fick då rida Domino, va länge sen jag red honom men det gick ganska bra =)

I torsdags morse upptäckte jag en tråkig sak :(
Vaknade och satte mig upp i sängen och sa hej till Iffy som låg i buren vid matskålen.  Ingen reaktion, jag öppnade buren och petade på honom....han var död, helt stel. Min lilla kille hade somnat in någon gång under natten. Sprang till mamma och berättade den tråkiga nyheten...
Så innan jag åkte till jobbet så begravde vi honom på framsidan vid kaninen Putte och marsvinet Gillis Ringart. Vi ville inte att han skulle ligga ensam på trädgården...
Så nu blir det att flytta ensam, utan min lille kille :'(

Nu till den roliga nyheten...jag får hämta nyckeln till lägenheten på måndag och flytta in redan då =)
Pappa har tagit ledigt från jobbet på måndag bara för att hjälpa sin dotter, snällt =)
Farmor och farfar ska också hjälpa till, dock ska farfar inte bära nått tungt men köra släpvagn och hämta soffan och sängen.
Sen kanske, men bara kanske Emelie ska hjälpa till på eftermiddagen.
Får hoppas att vi hinner göra klart ganska mycket iaf, pappa och jag har ju tid hela dagen.

Nu har jag gått igenom veckan som den har varit sen sist jag skrev, självklart så har jag jobbat också då men det är ju inget speciellt att skriva om...
Nu är det Beck-Pensionat Pärlan som gäller.





R.I.P BraveHearts Infinity <3


Effektiv dag

Sitter just  nu bänkad vid tvn och datorn för att skriva ett snabbt inlägg.
Kom hem för en stund sen. Anna och jag va på Kings hästsport för  det va massa rea, då måste man ju passa på. Hittade två par ridstrumpor och så en skön jacka att ha nu när kylan och pissvädret kommit.
Sen tog vi oss en ridtur =) Vi red cykelbanan bort och sen förbi Hållsta en bit och sen vände vi. Gick bra och Leffe galopperade på bra =)
Snart blir det att städa sänglådan....inte kul, inte kul!
Men fasen va det kommer bli att städa nu när jag flyttar om 8 dagar. Ska bli så underbart skönt =)


Den nyinköpta stall jackan =)




Leffe i den extremt leriga hagen.



Den extremt lockande sänglådan som jag just ska gå och rensa ur....


Ledig torsdag

Idag har jag varit ledig och tagit tillfället i akt och gjorde ett besök hos frisören. Håret blev mörkare och kortare för att sammanfatta det hela.
Tog även en tur till stallet där Leffe och jag tränade lite i ridhuset för att sedan rida tillbaka i bäckmörkret.
Nu är jag parkerad i fåtöljen framför ett avsnitt Simpsons :P

Imorgon blir det att åka till tandläkaren 07.10 och sen ska jag träffa Sara en stund och så blir det jobb 15.15-23.30, usch vill inte jobba då och ta alla fyllesamtal. Över hälften ska ju ha taxi.




Syns inte så stor skillnad på bild tagen med mobilen men håret är iaf kortare, mörkare och snyggare :P


RSS 2.0